top of page

We hebben kampioenen!
Wat een weekend, deze vergeten we nooooooit meer!


Dit weekend waren we te gast bij FCC De Heideclub in Noard-Burgum.

We begonnen met een prachtige plaatsingswedstrijd op zaterdag, een zonnige rustdag op zondag en maandag de start van het Nederlands Kampioenschap.
Een defile, (of defiloop volgens Flip) gevolgd door het Nederlands en Fries volkslied (van die laatste verstonden we zeer weinig, maar aan de enthousiaste Friesen te zien, was ook dit bijzonder).

En dat was de start van de spannende manches, op een dag als vandaag is heel de dag de strijd aan en komen alle emoties langs.
Teleurstelling als het niet lukte, trots als het beter ging dan verwacht, tranen als het tegen zat en een vette glimlach als het lukte om plaats te behouden.


En dan komt hoofdstuk 2, onze voorzitter Roy wordt hard onder uit gereden en ziet de finale aan zijn gezicht voorbij gaan.

Roos, Lin en Flip hebben top gereden en laten zien dat Ammerzoden sportieve rijders heeft en sloten hun NK af met mooie manches. Voor Ties was er de kwart finale, na de lelijke val van afgelopen week, liet Ties weer zien; Al moet het uit zijn tenen komen, hij gaat ervoor! Rink ging mee tot de halve finale en sloot zo zijn NK af met een dikke glimlach (die had hij namelijk ochtends aan Roy beloofd)


En daar stonden we allemaal met de spanning in ons lijf aan de baan, de juichworm in de aanslag en de paraplu voor als het mischien zou gaan ......

Klaar voor de finale van Anja en onze belofte Lizzy.
Dan komt het slotstuk van dit weekend....

Ineens breekt de lucht open en laat Friesland ons iets heel anders zien.

Een wolkbreuk boven Noard-Burgum en Buitenpost.

Wat een water, nog even lachen we maar dan loopt het water over al, iedereen staat met zijn voeten in het water, het terrein veranderd in een oceaan. De wedstrjd wordt gestaakt er zijn geen finales meer, er is alleen nog water, heeel veel water.Op het moment dat de BMX-fietsen, waterfietsen zijn geworden komt het bericht dat de wedstrijd wordt afgelast, de eindstand wordt bepaald op de manches. De eerste juichen al zachtjes, maar Valerie wil het zeker weten en maant dat er niet gejuicht mag worden. Dan is het echt. Er gaan een gejuich op.... 𝙒𝙚 𝙝𝙚𝙗𝙗𝙚𝙣 𝙚𝙚𝙣 𝙠𝙖𝙢𝙥𝙞𝙤𝙚𝙣!!!   𝗟𝗶𝘇𝘇𝘆 𝗶𝘀 𝗡𝗲𝗱𝗲𝗿𝗹𝗮𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗮𝗺𝗽𝗶𝗼𝗲𝗻 𝗺𝗲𝗶𝗱𝗲𝗻 𝟭𝟮/𝟭𝟯De wateroverlast wordt niet meer gevoeld, de regen die hagel is geworden en maar blijft vallen, wordt niet meer waar genomen. Schoenen die bootjes zijn geworden, maar het maakt niemand meer niets uit. De FCC Ammersoyen tent klapt. Vol trots (oke en heeeeeel nat) gaan we terug naar Ammerzoden.
𝗗𝗶𝘁 𝘄𝗲𝗲𝗸𝗲𝗻𝗱 𝗴𝗮𝗮𝘁 𝗱𝗲 𝗯𝗼𝗲𝗸𝗲𝗻 𝗶𝗻....

Een 8ste plaats op het WK voor Brian van Eeuwijk en een Nederlands kampioen in 1 weekend. Dat maakt ons als fietsclub trots!

66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page