top of page
Wedstrijden: Clubwedstrijden

Clubwedstrijden

Elk jaar worden de FCC Ammersoyen clubwedstrijden verreden. Aan deze wedstrijden kunnen alleen leden van FCC Ammersoyen meedoen. We werken enkel met voorinschrijving. Via de webshop kun je je binnenkort voor wedstrijden inschrijven (nu via email). Aan de hand van deze inschrijvingen worden de wedstrijdlijsten samengesteld en de groepen ingedeeld. Door je in te schrijven verplicht je jezelf tot deelname. De kosten van de clubwedstrijden worden betaald door FCC Ammersoyen.​

Er wordt zoveel mogelijk gereden volgens de reglementen van het NFF “Regio Zuid” systeem. Dit houdt in dat de indeling van de 5 manches willekeurig door de computer bepaald wordt. Dus je rijdt iedere manche tegen andere rijders. Op deze indeling hebben wij zelf geen enkele invloed. In de manches kun je per race maximaal 6 punten halen, 

In het totaal proberen we 6-7 wedstrijden te rijden, waarvan er 5 meetellen in het eindklassement. Hierdoor is het mogelijk de wedstrijd met de laagste score niet mee te laten tellen, of je kunt een wedstrijd missen zonder je positie op te moeten geven. Als er een wedstrijd komt te vervallen zullen we proberen een alternatieve datum te zoeken. Lukt dit niet dan zullen 4 van de 5 wedstrijduitslagen meetellen enz.

Omdat niet in alle klassen voldoende deelname bestaat om de Clubwedstrijden spannend en uitdagend te houden kan het voorkomen dat we twee of meer leeftijdsklassen samenvoegen. In de einduitslag worden deze klassen weer uitgesplitst. Aan de hand van de inschrijvingen van de eerste clubwedstrijd  wordt bepaald welke leeftijdsgroepen samengevoegd worden. Deze indeling blijft dan het gehele jaar van kracht. 

De wedstrijden worden gereden op basis van “eigen klasse”, met andere woorden, je staat ingeschreven in de groep met de leeftijd die je al bent of dit jaar nog gaat worden (peildatum voor de groepsindeling is dus 31/12 van het seizoensjaar).

Puntentelling

De puntentelling is als volgt: informatie volgt spoedig.

bottom of page