top of page

Proefles

Dat BMX een leuke en energieke sport is zie je wel aan het grote aantal leden dat de FCCA heeft. Ben jij ook nieuwsgierig en wil je ook wel eens weten hoe het voelt om over een heuse Crossbaan te fietsen en kun je zelfstandig fietsen? Meld je dan aan via het contactformulier.

 

Je mag 4x gratis mee komen trainen, maar neem wel een volwassene mee, anders kunnen we je helaas niet toelaten op de baan. Wij zorgen voor een fiets, helm, en handschoenen als jij een lange broek en trui met lange mouwen aan trekt. Als je het leuk vindt kun je lid worden en dien je je eigen spullen aan te schaffen.

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in de BMX-sport en FCC Ammersoyen en wil je lid worden? Neem dan contact op met het secretariaat. Er wordt dan vervolgens contact met je opgenomen om het lidmaatschap toe te lichten en te bespreken in welke groep je kan aanvangen. 

Om (rijdend) lid te worden van FCC Ammersoyen dien je ten minste 4 jaar te zijn. Bij aanmelding voeg je een kopie van een paspoort of ID-bewijs toe van het rijdend lid met daarop zijn of haar geboortedatum.  Dek de overige gegevens af of maak ze zwart, zo voorkomt u eventuele digitale fraude.

Vrijwilligers en Borg

We kunnen de vereniging alleen ‘draaiend’ houden door inzet van vrijwilligers. FCC Ammersoyen hanteert een borg van €50 per jaar.  Dit geldt voor elk 1e gezinslid. Deze borg kan terugverdiend worden door minimaal 16 uur per jaar te helpen bij een wedstrijd (8 uur/keer) en/of dagdelen bij het baanonderhoud (4 uur/keer) en/of vergelijkbare hoeveelheid aan commissie werkzaamheden ter beoordeling van het bestuur. Als je niet komt helpen -wat we uiteraard wel verwachten- betaal je dus onnodig meer contributie. Van diegenen die samen vaker komen helpen kan aan het eind van het jaar 1 ouder gratis deelnemen aan de afsluitende "BBQ" en diegenen die samen meer dan 2 maal zoveel komen helpen 2 ouders. De vrijwilligers borg die terugverdiend is wordt verlegd naar het volgend jaar tot opzegging van het lidmaatschap, dan wordt deze teruggestort. We hopen dat we op je inzet mogen rekenen! 

Contributie

Het lidmaatschap geldt voor een heel jaar en kan tussentijds niet worden opgezegd. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Voor het lidmaatschap is contributie verschuldigd. Onderstaande tabel geldt voor nieuwe leden, hierna is het doorlopende lidmaatschap € 105,00 per jaar.

Nieuwe leden ontvangen na aanmelding per email een faktuur. Als nieuw lid betaal je de contributie in één termijn. 
Bestaande leden ontvangen in november de faktuur. 

De vereniging behoudt zich het recht voor om de contributie jaarlijks te verhogen, vaststelling van de contributie geschiedt door de Algemene Ledenvergadering.

In de contributie voor het wedstrijdlidmaatschap is inbegrepen de rijdersbijdrage voor het clubshirt, een licentie voor de NFF (deze is nodig om verzekerd te zijn tijdens clubactiviteiten, trainingen en NFF wedstrijden) en voor nieuwe leden de éénmalige inschrijfkosten. Licenties voor de KNWU (wedstrijden) worden door leden apart afgesloten. Een trainingslidmaatschap is alleen mogelijk als je al lid bent van een andere Nederlandse BMX club en via deze club een NFF en/of KNWU licentie hebt afgesloten. 

Incasso

Bij het aanmelden als lid betaal je voor het eerste jaar de contributie. Hiervoor ontvang je een faktuur via email. Betaling van de contributie voor de daaropvolgende jaren willen we middels automatische incasso mogelijk gaan maken. 

Zodra we de contributie automatisch kunnen incasseren via een doorlopende SEPA machtiging dien je zelf voor voldoende saldo op je bankrekening te zorgen. Bij stornering ontvang je een nota inclusief € 2,50  administratiekosten.

Clubshirt

Van rijdende leden wordt verwacht dat ze tijdens de wedstrijden ons laatste clubshirt dragen. Clubshirts kan je via BMX Club Kleding bestellen.

Beëindigen

Wanneer het lidmaatschap in de loop van het jaar wordt opgezegd, blijft de contributie voor het resterende deel van het jaar verschuldigd. Beëindiging van het lidmaatschap dient schriftelijk of via e-mail uiterlijk 2 weken voor het nieuwe verenigingsjaar te geschieden (om inschrijvingskosten bij de NFF en KNWU te voorkomen).

Maand

Januari

Februari

Maart

April

Mei

Juni

Juli

Augustus

September

Oktober

November

December

Wedstrijdlidmaatschap

€ 105,00

€ 105,00

€ 105,00

€   95,00

€   85,00

€   75,00

€   65,00

€   60,00

€   55,00

€   45,00

€   35,00

€   25,00

Trainingslidmaatschap

€   85,00

€   85,00

€   85,00

€   75,00

€   65,00

€   55,00

€   45,00

€   40,00

€   35,00

€   25,00

€    15,00

€     4,00 per losse training

Lidmaatschap: Lidmaatschap
bottom of page